Lieldienas jau tepat aiz stūra, tāpēc pienācis laiks savlaicīgi padomāt, ko liksi svētku galdā. Ja esi nolēmis nepirkt Lieldienu kēksu lielveikalā vai konditorejā, bet apņēmies to izcept pats, tad mūsu piedāvātā recepte ir paredzēta tieši tev!
Saprotam, ka tu, iespējams, uzreiz nebūsi gatavs pagatavot Lieldienu kēksu uz rauga mīklas bāzes, jo tas prasa daudz laika un pūļu. Tāpēc tev noderēs mūsu piedāvātā kēksa versija bez rauga – mīklai pievienojām tikai cepamo pulveri, kā arī citrona miziņu un ruma esenci.
Kā pašam pagatavot cepamo pulveri
Cepamais pulveris padara mīklas izstrādājumus padara pūkainus un gaisīgus. Lai nevajadzētu iegādāties tirdzniecības vietā šo rūpnieciski ražoto komponentu, cepamo pulveri var pagatavot mājas apstākļos.
Populārākā recepte ir ieliet traukā 2 tējkarotes cepamās sodas, 4 tējkarotes kviešu miltu un 1 tējkaroti citronskābes. Rūpīgi samaisām sastāvdaļas un un atdalām nepieciešamo daudzumu plānotajam mīklas apjomam. Atlikušo maisījumu liekam sausā burkā un aizvākojam. Cepamais pulveris labi saglabājas.
Kā pagatavot Lieldienu kēksu ar biezpienu
Sastāvdaļas:
300 grami skābpiena biezpiena;
600 grami miltu;
160 mililitri piena;
120 militri augu eļļas;
Miziņa no viena citrona;
2 olas;
150 grami cukura;
5 grami vaniļas cukura;
3 pilieni ruma esences;
20 grami cepamā pulvera;
Sviests vai margarīns (formu eļļošanai)
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…